Цей торт називають по-різному: “Дрова під снігом”, “Монастирська хата”, “Смерекова хата”, “Стріха”. Рецепт давній і дуже смачний, підійде на будь-яке свято! Його можна приготувати по-новому: замість вишень покласти в начинку курагу, чорнослив, горіхи або мак.
“Дрова під снігом”
Об’єм склянки – 250 мл. 250 г маргарину, 4 скл. борошна, 4 жовтки, 1 скл. сметани, 1 ст. ложка цукру. Крем: приблизно 0,7 л сметани, 1 скл. цукру (ні розпушувач, ні соду не давати).
Маргарин перетерти з мукою. Потім яйця збити з цукром. До маргарину додати яйця, сметану, замісити тісто. Винести тісто на холод. Тісто розкотити і порізати смужками. На серединку кожної смужки покласти вишні без кісточок. Зліпити краї і випекти. Скласти торт, перемазуючи кремом. Залишити на ніч у холодильнику.
Рецепт і фото Ірини Корнійчук
Спробуйте також приготувати торт “Смерекова хата” за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Смерекова хата”. Завжди печу за старим маминим рецептом – він найкращий!
- “Монастирська хата” – смачний і недорогий торт