сирник "Корівка"

Сирник “Корівка” – вологий, великий, дуже смачний!

Любите сирники? Тоді зберігайте новий рецепт: сирник "Корівка". На тоненькому пісочному коржі, з ніжною сирною начинкою і плямистим декором.

Сирник “Корівка” – це ще один цікавий спосіб приготувати сирник. Він з легкою ноткою апельсина та шоколаду, дуже смачний! Готується нескладно і недовго, довше охолоджується. Його краще готувати на ніч, щоб він переночував у холодильнику, зранку він буде ще смачнішим! Сирник можна приготувати з різними смаками, цей – класичний: сир, цедра апельсина і родзинки.

Сирник “Корівка”

Тісто для сирника

  • Форма 20 см. Тісто: 100 г масла, 100 г цукру, 1 яйце, 200-250 г борошна, 2 ст. ложки з чубком какао, 1,5 ч. ложки розпушувача. 

Змішати м’яке масло, цукор, яйце, додати какао, просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто (у мене пішло приблизно 220 г борошна) в плівку і покласти на 10 -15 хв в холодильник. Тим часом приготувати сирну начинку.

Начинка для сирника

450-500 г сиру 9%, 150 г цукру, 2-3 яйця, 3 ст. ложки крохмалю, 200-250 мл сметани, 10 г ванільного цукру, цедра апельсина, родзинки.

Сир, яйця, цукор, ванільний цукор, збити блендером до однорідної маси, додати сметану, цедру, родзинки, ретельно перемішати.

Приготування сирника

1/3 тіста залишити для прикраси і в сирну масу. Решту тіста трішки розкотити, викласти в форму, пальцями розім’яти по дну і сформувати бортики (висотою 4,5 см), вилити сирну начинку.
1/3 тіста розкотити, відщипувати шматочки і класти поверх начинки, ложкою занурювати шматочки (щоб вони були всередині начинки). Решту тіста відривати хаотичними шматочками і класти зверху на начинку – для декору.
Випікати у заздалегідь розігрітій духовці до 180 С 40-45 хв (орієнтуйтесь на свою духовку). У начинку можна додати цукати, журавлину, горіхи, кокосову стружку, мак за смаком.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Також радимо приготувати сирники за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook