Чізкейк із полуницею

Такий бісквіт - це не просто торт, а вишуканий десерт із сирним суфле, полуничним желе та ніжним коржем-основою.

Інгредієнти: 2 яйця, 230 г цукру (70 г у бісквіт, 150 г у крем), 75 г борошна, 80 г масла, 250 г сиру (м’якого, пастоподібного), 500 г жирної сметани, 400–500 г полуниці (половина у крем, решта для прикраси), 20 г желатину, 1 п. готового желе.

Просіяти борошно, можна додати розпушувач. До яєць додати 75 г цукру, збити у пишну піну (7–10 хв), додати борошно, акуратно вимішати лопаткою. У форму (26 см) покласти папір для випікання, трохи змастити маслом, викласти тісто, випікати 8–10 хв за температури 180 °C. Трохи остудити, дістати з форми, забрати папір.

Сир добре перетерти. Желатин замочити в невеликій кількості води. З полуниці (150 г) зробити пюре, додати цукор (150 г). Кілька ложок цієї маси відкласти. Решту підігріти, додати набряклий желатин, прогріти (але не кип’ятити!) до розчинення желатину. Охолодити до теплого стану. Бісквіт покласти в роз’ємну форму, змастити полуничним пюре (яке відкладали).

Полуницю розрізати навпіл і поставити вздовж бортика розрізом до стінок. Сир збити із м’яким маслом, додати полуницю з желатином, збиту сметану. Усе повільно збити. Вилити на бісквіт і прибирати в холодильник на 30–40 хв, щоб трохи застигло. Приготувати желе з пакетика. Порізати полуницю пластинами, викласти по колу на сирний шар, налити зверху невеликий шар желе.

Поставити в холодильник хвилин на 15. Як застигне, налити ще желе і прибирати в холодильник до повного застигання (краще на ніч). Звільнити від форми.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook