фарш для пельменів

Секрети приготування соковитого фаршу для пельменів

Пельмені бувають смачні, а бувають дуже смачні! Багато залежить від фаршу, яким вони начинені. Секретами приготування соковитого фаршу, яке м'ясо підходить найкраще, які спеції і що ще додають до фаршу, щоб був соковитий, поділилися господині.

У кожної господині свій рецепт тіста для вареників та пельменів. Але ще більше – секретів приготування соковитого фаршу! Аби пельмені були смачні та соковиті, до м’ясного фаршу, окрім спецій, додають різні додатки та особливі спеції. Ми зібрали рецепти, поради і секрети приготування начинки для пельменів від різних господинь.

Що додати у фарш, щоб був соковитий?

  • Фарш, цибуля, часник, перець, сіль і вода.
  • Фарш, цибуля, сіль перець і мойонез.
  • Свинний фарш, мелена цибуля, сіль, вегета (такі спеції), соєвий соус, вода, суміш перців.
  • Фарш, сіль, перець, терта цибуля і мелений коріандр.
  • Фарш, яйце, кріп, вода, цибуля, часник, сіль, перець.
  • В пельмені та чебуреки до фаршу додаю подрібнений лід або холодну воду.
  • Свиняча шия, сіль, перці, терта сира цибуля. 
  • Дуже люблю додавати до фаршу свіжу петрушку.
  • До фаршу треба додати вершкового масла, тоді пельмені будуть соковиті.
  • Я завжди додаю шматочок булочки, розмоченої у молоці чи воді. І пельменьки, і чебуреки завжди смачні. Правда, до чебуреків завжди додаю зелень.
  • До фаршу додаю багато цибулі і дрібно битий лід, швидко перемішую і ліплю. Після варіння виходять дуже соковиті пельмені.
  • Додаю до фаршу трохи присмажену цибулю, тоді після їди немає неприєної відрижки. 
  • До фаршу додати цибулю, пасировану на вершковому маслі, ложку води у фарш і чайну ложку оцту.
  • Завжди у фарш даю розтоплене масло.
  • Люблю фарш з курятини, але додаю терту моркву. Фарш виходить соковитим.
  • Я додаю до фаршу і цибулі свіжу перемелену капусту (0,5–1:1). Смаку капусти не відчувається, зате пельнені дуже соковиті.
  • До будь-якого фаршу додайте 2–3 ст. ложки сметани і плавлений сир, що намазується на хліб (на 0,5 кг фаршу 100 г сиру). Виходить дуже смачно.

Супертісто для пельменів і вареників

Яке м’ясо краще для фаршу?

  • Свинина, телятина, баранина (1:1:1), цибуля (0,5), 2–3 ст. ложки холодної води.
  • Свинина і телятина 1:1, цибуля, сіль, перець, мелений лід.
  • Фарш свинно-яловичий, тушкована цибуля, яйце, сіль, перець, часник і обов’язково води. Я даю 1/3 скл. на 1 кг фаршу.
  • Свинина, яловичина, сіль, перець, перемелена цибуля і натертий пармезан. Він додає особливого смаку. 
  • Шматочок свинини (трошки жирної), телятини, курятини. Ріжу малими кусочками і тушкую зі всіма спеціями хв 7-10 (часник, цибуля, лавровий листок, перець, сіль). Потім перемелюю і додаю трошки того бульйону, в якому тушкувалось м’ясо. Начинка виходить більш делікатна.
  • Телятина + курятина (по 0,5 кг), цибулина, часник, сметана, 2 ст. ложки оливкової рафінованої олії та трохи гарячого молока.
  • 2/3 свинини, 1/3 яловичини, цибуля, сіль, перець, вода.
  • Цибулі багато (подрібнити в блендері до однорідної маси) вимісити з перемеленим м’ясом (свинина + яловичина), сіль, чорний перець за смаком.

Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook