У кожної господині свій рецепт тіста для вареників та пельменів. Але ще більше – секретів приготування соковитого фаршу! Аби пельмені були смачні та соковиті, до м’ясного фаршу, окрім спецій, додають різні додатки та особливі спеції. Ми зібрали рецепти, поради і секрети приготування начинки для пельменів від різних господинь.
Що додати у фарш, щоб був соковитий?
- Фарш, цибуля, часник, перець, сіль і вода.
- Фарш, цибуля, сіль перець і мойонез.
- Свинний фарш, мелена цибуля, сіль, вегета (такі спеції), соєвий соус, вода, суміш перців.
- Фарш, сіль, перець, терта цибуля і мелений коріандр.
- Фарш, яйце, кріп, вода, цибуля, часник, сіль, перець.
- В пельмені та чебуреки до фаршу додаю подрібнений лід або холодну воду.
- Свиняча шия, сіль, перці, терта сира цибуля.
- Дуже люблю додавати до фаршу свіжу петрушку.
- До фаршу треба додати вершкового масла, тоді пельмені будуть соковиті.
- Я завжди додаю шматочок булочки, розмоченої у молоці чи воді. І пельменьки, і чебуреки завжди смачні. Правда, до чебуреків завжди додаю зелень.
- До фаршу додаю багато цибулі і дрібно битий лід, швидко перемішую і ліплю. Після варіння виходять дуже соковиті пельмені.
- Додаю до фаршу трохи присмажену цибулю, тоді після їди немає неприєної відрижки.
- До фаршу додати цибулю, пасировану на вершковому маслі, ложку води у фарш і чайну ложку оцту.
- Завжди у фарш даю розтоплене масло.
- Люблю фарш з курятини, але додаю терту моркву. Фарш виходить соковитим.
- Я додаю до фаршу і цибулі свіжу перемелену капусту (0,5–1:1). Смаку капусти не відчувається, зате пельнені дуже соковиті.
- До будь-якого фаршу додайте 2–3 ст. ложки сметани і плавлений сир, що намазується на хліб (на 0,5 кг фаршу 100 г сиру). Виходить дуже смачно.
Супертісто для пельменів і вареників
Яке м’ясо краще для фаршу?
- Свинина, телятина, баранина (1:1:1), цибуля (0,5), 2–3 ст. ложки холодної води.
- Свинина і телятина 1:1, цибуля, сіль, перець, мелений лід.
- Фарш свинно-яловичий, тушкована цибуля, яйце, сіль, перець, часник і обов’язково води. Я даю 1/3 скл. на 1 кг фаршу.
- Свинина, яловичина, сіль, перець, перемелена цибуля і натертий пармезан. Він додає особливого смаку.
- Шматочок свинини (трошки жирної), телятини, курятини. Ріжу малими кусочками і тушкую зі всіма спеціями хв 7-10 (часник, цибуля, лавровий листок, перець, сіль). Потім перемелюю і додаю трошки того бульйону, в якому тушкувалось м’ясо. Начинка виходить більш делікатна.
- Телятина + курятина (по 0,5 кг), цибулина, часник, сметана, 2 ст. ложки оливкової рафінованої олії та трохи гарячого молока.
- 2/3 свинини, 1/3 яловичини, цибуля, сіль, перець, вода.
- Цибулі багато (подрібнити в блендері до однорідної маси) вимісити з перемеленим м’ясом (свинина + яловичина), сіль, чорний перець за смаком.
Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!
Post Views: 70