Торт-пиріг із млинців
Форма 25 см. Тісто для млинців: 0,5 л молока, 3 яйця, 2 ложки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, приблизно 150 г борошна, 25-30 мл олії, дрібка солі, 2 неповні столові ложки какао.
Начинка: 0,5 кг кисломолочного сиру, 2 повні ложки сметани, смородиновий джем /замість цукру/, абрикосовий джем /замість цукру/, вишні заморожені, вишні в’ялені, родзинки, 2 банани.
Заливка: 2 яйця, 2 ст.ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, 0,5 скл. молока.
Смажити млинці за улюбленим рецептом. У мене вийшло близько 20 штук. Декілька у форму не помістились, залишила на пробу. У сир додати сметану, перемішати, поділити його на дві рівні частини. В одну за смаком додати смородиновий джем, в іншу – абрикосовий. Я ще до сиру з джемом додавала в одні банани, в інші – вишні та родзинки. Загорнути млинці.
Форму змастити маслом, притрусити борошном і викласти млинці тісненько один до одного спіраллю по колу. Всі інгредієнти для заливки збити вінчиком і полити млинці. Заливка повинна їх ледь покривати. Випікати 25-35 хв при 180 °С.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати: