м'ятний лікер

Зелений м’ятний лікер, як Mentino

М'ятний лікер виходить красивого зеленого кольору навіть без барвника! Дуже смачний та ароматний. Випити чарочку після їжі - саме те! 

Літо – ідеальна пора, щоб приготувати м’ятний лікер і насолоджуватися ним у спеку. Він виходить зеленого кольору, міцний (понад 45º). Якщо вам занадто, розбавте цукровим сиропом – усі деталі у рецепті.

М’ятний лікер виходить красивого зеленого кольору навіть без барвника! Дуже смачний та ароматний. Випити чарочку після їжі – саме те!

Зберігати такий лікер найкраще у морозильній камері – тоді він смакує ідеально!

Зелений м’ятний лікер, як Mentino

  • 30 штук листочків м’яти, 0,5 л спирту 95-96º. Сироп: 200 г цукру і 0,5 л води, а якщо хочете слабший лікер – 400 г цукру і 0,8 л води. 
Добре промити листя м’яти і залити його спиртом. Поставити в темне місце і тримати там 6-8 днів, збовтуючи щодня.
Потім процідити спиртовий настій, листя м’яти викинути. Зварити сироп з води і цукру. Почекати, поки він повністю охолоне, і з’єднати зі спиртовим настоєм. Розлити у пляшки і поставити в темне місце на один місяць. Через місяць лікер готовий і його можна пити. Раджу поставити в морозильник і пити охолодженим.
Радимо також приготувати інші цікаві лікери:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook