Домашні ковбаски – у сто разів кращі за магазинні. Секрет – у склянці води!

Дуже хороший рецепт домашньої ковбаси (її можна формувати кільцем або короткими ковбасками). Таку, до речі, можна і заморожувати. Ні відварювати, ні пекти заздалегідь не треба - просто сиру покласти у морозилку.

Домашня ковбаса

1 кг жирної свинини, 0,5 кг яловичини, 0,5 кг курячого філе, 4 ч. ложки солі, 1-2 ст. ложки приправи до ковбаси або м’яса, 1 ч. ложка меленого перцю, 5 зубців часнику (можна і більше, на ваш смак), 250 мл холодної води, 0,5 ч. ложки .меленого мускатного горіха (за бажанням).
М’ясо можна брати будь-яке і будь-яку кількість за бажанням. М’ясо перекрутити на м’ясорубку на спеціальну сіточку, де є 4 отвори.
Але можна і нарізати кубиками за вашим бажанням. Додати всі спеції, воду і гарно вимішати, щоб все об’єдналося. Залишити на 20 хв, щоб відпочило, і начинити кишечки м’ясом за допомогою м’ясорубки та насадки для ковбаси. Я робила сардельками, але можна і просто кільцем ковбаси.
Гарно проколоти голкою у багатьох місцях! Далі покласти у киплячу воду, яка ледь булькає, і варити 10 хв. Обережно дістати і пекти ще у духовці або готувати на пательні, додавши трохи олії, під закритою кришкою до готовності на середньому вогні. Я готувала, щоб заморозити на наступний тиждень, тому на фото у сирому вигляді. Заморожувати просто сирою, без попереднього обварювання.
Рецепт і Фото Ольги Мордовіної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook