“Первоцвіт”
200 г масла (маргарину), 150 г цукру, ванільний цукор, 4 яйця, 60 г сметани, 1 ч. ложка амонію, 330 г борошна, 3 ст. ложки меленого маку, 0,5 ч. ложки куркуми, какао, вишні.
Збити масло (маргарин) з цукром та ванільним цукром. Додати далі по одному яйця, збивати далі, додавши сметану з амонієм (амоній погасити у сметані) та борошно.
Відділити 1/3 тіста у посудину і додати куркуму, перемішати. У решту тіста додати мелений мак, перемішати. На дно форми пергамент. Викласти у форму половину макового тіста, щедро притрусити какао з ситечка. Далі обережно викласти жовте тісто, розкласти вишні і знову щедро притрусити какао. Зверху решту макового тіста і відправити у розігріту духовку до 180 ОС на 45-50 хв (до сухої палички!!!).
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати: