Ніжна сирна запіканка “Спогад про дитинство”

Ця запіканка нагадує мені про дитинство. Коли на городі буяли чорнобривці, жоржини і айстри, у саду під ногами лежало море яблук, медових груш і слив, а в хаті пахло маминою випічкою.

Ніжна сирна запіканка “Спогад про дитинство”

Форма 25 см. 1 кг домашнього кисломолочного сиру, 170 г або за смаком цукру, 200 г манки, 100 мл молока, 100 г розтопленого вершкового масла, 4 яйця, дрібка солі, ваніль, кардамон, імбир, мускатний горіх, жменя родзинок, мигдальні пластівці (для оздоблення).
Змішати сир, молоко, жовтки, манку, вершкове масло, збити все блендером до однорідної консистенції, додати родзинки і спеції, а потім збиті з цукром та сіллю яєчні білки (їх збивати до жорстких піків). Все акуратно вимішати. Настоювати сирну масу, щоб набухла манка, не потрібно: спершу збити все з манкою, а потім збити білки (за цей час, 10-15 хв, манка набухне).
Форму змастити вершковим маслом, присипати мукою або манкою, викласти сирну масу, присипати пластівцями і випікати при 170 °С ±60 хв. Вимкнути духовку, привідкрити її і залишити запіканку ще на годину. Розрізати після повного охолодження. Смаку манки у готовому сирнику не відчувається. Виходить дуже ніжний і смачний!
Рецепт і фото Світлани Чепурної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook