сочники сочні з сиром

Сочники (сочні) з сиром. Тануть у роті!

Сочники у багатьох асоціюються з дитинством, адже це найкраще, що було у шкільній їдальні. А домашні сочники з сиром вдаються ще смачніші!

Багатьом ця випічка знайома з дитинства. Їх називають по-різному – сочники або сочні з сиром. Як не назви – однаково смачно, особливо теплі, з молоком, м-м-м… Колись такі були у шкільній їдальні. Ох ми їх і любили! А домашні сочники, на маслі і сметані, з домашнім сиром – ще смачніші! Приготуйте – не пошкодуєте! Таких тепер не купиш!

Сочники (сочні) з сиром

  • Для тіста: 2 яйця, 150 г цукру, 2 дрібки солі, 200 мл .сметани (у мене була домашня, дала трішки менше, бо дуже жирне тісто буде), 150 г м’якого масла, 2 ч. ложки розпушувача,  приблизно 700 г борошна.
  • Для начинки: 500-600 г сиру, 1 яйце і 1 білок (жовток для змащення), 2 ст. ложки борошна (крохмалю), 1-2 ст. ложки сметани (якщо сир дуже щільний), 100 г цукру (можна більше, за смаком), 1 п. ванільного цукру. Я дала ще цедру лайма.

Приготування сочників

Яйця, цукор, сіль і сметану збити, додати м’яке масло і збити ще раз, додати просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто.
Розкотити завтовшки приблизно 3 мм, вирізати кружечки діаметром приблизно 12 см (я вирізала тарілочкою кавовою). На один бік кружечка покласти приблизно 1 ст. ложку начинки, прикрити іншим боком тіста, защипати з обох боків, змастити сумішшю жовтка і молока, викласти на деко, застелене пергаментом.
Випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору, в заздалегідь розігрітій духовці до 200 ОС. Сочникі готові! Можна заварювати чай або наливати у склянки молока і смакувати!
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також спробувати приготувати іншу випічку з сиром:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook