Лінива ватрушка пиріг з сиром

Лінива ватрушка. Дуже простий рецепт пирога з сиром

Пиріг "Лінива ватрушка" готується просто і швидко:  для тіста усі продукти треба збити міксером, а для сирної начинки - перемолоти блендером.

Пиріг “Лінива ватрушка” неймовірно смачний, ніжний, соковитий, з великою кількістю начинки. А готується він просто і швидко:  для тіста усі продукти треба збити міксером, а для сирної начинки – перемолоти блендером. Вам знадобиться мінімум часу і сил для приготування дуже смачного пирога “Лінива ватрушка”! Тому рекомендуємо зберегти цей рецепт. Він перевірений – від господині!

Рецепт пирога “Лінива ватрушка”

Приготування тіста

  • Форма 21 см.
  • 2 яйця, 200 г сметани, 200 г цукру, 3 ст. ложки олії, 180-200 г борошна, 10 г розпушувача, дрібка солі, 1,5-2 ст. ложки апельсинової пасти або цедра. 

Яйця і цукор добре збити міксером до пишної маси, додати олію –  збити. Додати сметану, просіяне борошно з розпушувачем – на малих обертах міксера розмішати тісто до однорідності.

Приготування сирної начинки

  • 450 г кисломолочного сиру, 2 ст. ложки сметани (може знадобитися трішки більше), 2 ст. ложки з чубком кукурудзяного крохмалю, 10 г ванільного цукру, 1-2 яйця, 4 ст. ложки або більше цукру, 2 ч. ложки апельсинової пасти або цедри (можна без неї).
Сир перетерти або перебити блендером, додати яйця, цукор за смаком, ванільний цукор, крохмаль та сметану, збити міксером до однорідності. Начинка повинна мати консистенцію сметани. Якщо начинка надто густа, сметани може знадобитися більше: все залежить від сиру. Замість сметани у начинку можна додати кефір. Також варто покласти в сирну начинку шматочки абрикоса чи персика, цедру або апельсинову пасту. Це можете зробити за бажанням. Кілька шматочків фруктів залишіть для декору.
Вилити тісто на застелену пергаментом форму. Замість форми можна використати кулінарне кільце, повністю застелене пергаментом. Поступово на тісто ложкою викласти на середину/центр сиркову масу, трішки ложкою вирівняти (вона розтечеться не до країв, на фото видно)
Випікати пиріг потрібно в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ОС 40-45 хв до золотистого кольору. Після випікання в середину викласти шматки абрикосів та присипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати пироги за іншими рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook