Найсмачніші пиріжки – із сиром! Ватрушки по-новому – зі штрейзелем

Що може бути смачніше за свіженькі домашні пиріжки, щойно з печі? Тільки пироги із сиром! А ще краще - ватрушки зі штрейзелем!

Ватрушки по-новому

  • Тісто: 4 скл. борошна, 40 г дріжджів, 250 г молока, 2 яйця, 80 г розтопленого вершкового масла, 4 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі.
  • Штрейзель: 2 ст. ложки вершкового масла, 3-4 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки цукрової пудри.
  • Сирна маса: 400 г сиру, 1 ст. ложка вершкового масла, 1 жовток, 3-4 ст. ложки цукру.
Зробити опару: з подрібнених дріжджів, столової ложки цукру, 1 ст. ложки борошна та трохи молока. Накрити кришкою і відставити в тепле місце для підняття. Потім до дріжджів додати збиті яйця, решту цукру, сіль, молоко та борошно. Замісити гладке еластичне тісто, поступово додаючи розтоплене масло.
Добре замісити, накрити плівкою або рушничком і відставити в тепле місце, щоб піднялося в об’ємі в 2 рази. Вимісити, сформувати 10 булочок, зробивши посередині виїмку дном від склянки або рукою. Відставити ще на 15-20 хв.
Сирна маса: вершкове масло розтерти з цукром і жовтком, потім додати сир. Покласти велику ложку сирної маси в підготовлений отвір булочки, (ще можна додати ягоди, наприклад полуницю нарізану скибочками або інші сезонні ягоди). Змастити боки збитим яйцем.
Штрейзель: холодне масло порізати кубиками, покласти в глибоку миску. Туди ж додати цукрову пудру (можна і звичайний цукор) і борошно. Перетерти все до стану дрібної крихти. Робити це краще швидко, щоб масло не розтопилося. Готову крихту, до того часу поки посипати на булочки, зберігати в холодильнику.
Випікати ватрушки приблизно 20-25 хв при 180 ОС.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook