Кухня Рецепти

Монастирська бабка

Якщо у піст хочеться чогось солоденького, не відмовляйте собі у цьому. Є рецепти пісних солодощів, які ані трохи не поступаються смаком звичайній випічці.

27.02.2017 13:38

Інгредієнти:
По 0,5 скл. цукру, олії, горіхів та сухофруктів, 1 скл. яблучного соку (або міцного несолодкого чаю), 2 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди (погасити), кориця, сіль, ванілін.

Цукор та олію змішати, додати подрібнені горіхи й сухофрукти, сік (або чай), сіль, соду, ванілін та корицю перемішати, вимісити з борошном, викласти у змащену форму, випікати близького 1 год (перевірити готовність зубочисткою). Готовий пиріг можна розрізати навпіл і перемазати джемом, посипати пудрою.