Пропонуємо вашій увазі лавандовий торт. Іноді буває настрій приготувати щось особливе на десерт. У такому разі вам стане у пригоді рецепт цього незвичайного десерту.
Лавандовий торт
- Форма 20 см.
- Лавандовий бісквіт: 220 г борошна, 1 п. розпушувача, 6 яєць, 220 г цукру, 80 г кефіру, 60 г олії, 1 ч. ложка сухих квітів лаванди (можна використати ту, що вирощуєте, чи куповану на ринку, в аптеці або магазині для кондитерів – перемолоти), барвник.
- Начинка: 150 г смородини, 60 г цукру, 7 г желатину, 50 мл води.
- Просочення: 100 г води, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка квітів лаванди.
- Крем: 250 г маскарпоне, 250 г вершків 30%, 100 г цукрової пудри.
- Крем для вирівнювання: 3 білки, 230 г цукру, 230 г масла.
Борошно просіяти з розпушувачем. Розділити білки і жовтки. Збити білки до твердих піків з половиною цукру. Потім збити жовтки з цукром до пишної маси, додати кефір, барвник (до бажаного кольору), додати борошно, товчені квіти лаванди. Набрати 2 ст. ложки маси і додати до олії, вимішати, а потім все вилити у загальну масу і об’єднати. На останок порційно додати збиті білки, гарненько все об’єднати. Спекти окремо 3 коржі у формі 20 см при 180 градусах, пекти окремо.
Начинка: смородину проварити з цукром, додати набряклий у воді желатин, об’єднати.
Просочування: 1 ч. ложку сухих квітів, 100 мл води, 2 ст. ложки цукру проварити, остудити.
Крем: маскарпоне збити з вершками, додати ваніль і цукрову пудру.
Крем для вирівнювання: 3 білки вимішати з цукром і поставити на водяну баню, помішувати до повного розчинення цукру. Зняти і збити на високих обертах до твердих піків, по чайній ложці додати масло кімнатної температури.
Зібрати торт: корж, просочування, крем+ бортик з крему, всередину начинка зі смородини, покрити кремом, корж і все повторити. Зверху вирівняти і прикрасити білково-масляним кремом. Це феєрверк смаку з ніжною кислинкою і неймовірним ароматом!
Рецепт і фото Валентини Янчук
Радимо також інші перевірені рецепти незвичайних тортів:
- Торт “Рожевий фламінго” – незвичайний, смачний і красивий!
- “Американський” торт з диво-коржами і цитрусовим кремом