Торт “Рожевий фламінго”
- Форма 20Х30 см. Корж: 300 г борошна, 125 г масла, 2 жовтки, 80 г сметани, 150 г цукру, 20 г какао, 1 ч. ложка розпушувача.
- Пудинговий шар: 2 п. вишневого пудингу, 600 мл молока, 100 г цукру.
- Сирний шар: 600 г сиру, 2 білки, 2 яйця, 150 г цукру, 1,5-2 ст. ложки крохмалю.
- Вишневий шар: 750 мл вишень у своєму соку, 1 п. вишневого желе, 10 г желатину.
Корж. М’яке масло збити із цукром на пухку масу. Не припиняючи збивати, поступово ввести по одному жовтки, а потім сметану. Вмішати в тісто борошно, просіяне з какао і розпушувачем. Тісто буде м’яким і злегка липким.
Пудинговий шар. Поєднати в каструлі холодне молоко, пудинг та цукор. Довести, помішуючи, на помірному вогні до закипання та загущення маси.
Сирний шар. Збити сир, яйця, цукор, крохмаль та білки.
Вишневий шар. У каструлі з’єднати порошок вишневого желе, швидкорозчинний желатин та вишні із соком. Помішуючи, нагрівати на помірному вогні, поки желатин та порошок розчиняться. Зняти з вогню, вистудити до моменту застигання.
Сформувати пляцок. У форму розміром 20×30 см із високими бортами вистелити пергаментом. Викласти тісто у форму, сформувати з нього дно і стінки. На тісто викласти гарячий пудинговий шар, а на нього сирний шар. Випікати в попередньо розігрітій до 180° духовці приблизно 35-40 хв до готовності. Вистудити. Викласти зверху шар желе і поставити в холодильник на 10-12 годин для визрівання.
Рецепт Лесі Кравецької. Пекла і фотографувала Наталя Іськів