Кухня Поради

Пластикові черпаки, лопатки і ложки небезпечні для здоров’я

У багатьох на кухні є черпаки і лопатки, виготовлені із пластику. Вони практичні, адже не шкрябають антипригарне покриття на сковорідках та іншому посуді. Але й небезпечні!

14.11.2019 16:43

Експерти Німецького федерального інституту з оцінки ризиків (BfR) повідомили про небезпеку столових і кухонних предметів, виготовлених із пластику. Лопатки, черпаки і великі ложки з цього матеріалу часто використовуються, адже вони м’які і не пошкоджують покриття каструль і сковорідок.

Фахівці з’ясували, що при температурі вище 70 ОС пластик починає виділяти небезпечні для здоров’я речовини – олігомери. Висока концентрація олігомерів може спровокувати розвиток небезпечних захворювань: вражати печінку, нирки, репродуктивні органи і навіть призводити до утворення ракових пухлин. Тому використання таких предметів краще обмежити.