рулет

Рулет “Смарагдовий” з ароматом лайма

Рулет виходить з освіжаючим смаком лайма і ледь відчутною кислинкою. А який він красивий у розрізі: зелений пухнастий бісквіт, білий крем і червона полуниця!

Рулет “Смарагдовий”

  • Бісквіт: 3 яйця, 3 ст. ложки цукру, 4-5 ст. ложки з гіркою борошна, 70 г шпинату (свіжого), 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка соку лайма, 0,5 ч. ложки цедри лайма, 0,5 ч. ложки розпушувача.
  • Крем: 140 г вершкового сиру, баночка сиру м’якого (типу “Данон”, “Активія”), цукор, ванільний цукор – розмішати. Можна взяти домашній сир, добре пробити блендером, цукор, сметана, ванільний цукор.
  • Для просочення: 100 мл води, цукор, сік лайма.
Шпинат добре пробити погружним блендером з олією та соком лайма (до однорідної консистенції). Яйця з цукром добре збити до пишної та білої маси, додати шпинат, легенько розмішати низу вверх, щоб добре розійшовся шпинат, додати просіяне борошно з розпушувачем, лопаткою розмішати низу вверх, щоб тісто залишилося повітряне.
Випікати в розігрітій духовці до t 200, 10 хв. Рулет невеличкий, випікаю на деко від духовки, виливаю на якісний пергамент, розрівняну товщиною близько 1 см. Вийняти, дати охолонути буквально 1-2 хв. Скрутити, дати постояти 3 хв, розгорнути. Далі просочення, крем, какао, фрукти – все за бажанням. Загорнути в пергамент та в холодильник на ніч (можна на 4 год). 
Порада господині. Борошна може піти 4-5 ст. ложок з гіркою, має бути консистенція густої сметани, але не забивайте борошном, тісто повинне залишатися повітряним. Крем слід приготувати заздалегідь. Бісквіт краще сильно не охолоджувати, бо коли довго стоїть, то при скручуванні тріскає. Час випікання також впливає на еластичність бісквіта. Хто випікає вперше, можна скручувати за допомогою вологого рушничка. Пергамент повинен бути якісний!
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати рулет за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook