Кухня Рецепти

Пісна «ковбаса»

У піст можна приготувати ось таку ковбасу і пригостити рідних бутербродом. Обманути навряд чи вийде, але здивуєте точно.

27.02.2017 13:26

Під час посту ми відмовляємося від м’ясної їжі, але білок – дуже важливий елемент, який необхідний нашому організму. Можна приготувати ось таку ковбасу і спробувати пригостити рідних бутербродом. Обманути навряд чи вийде (коли спробують, звичайно, зрозуміють), але здивуєте точно.

Інгредієнти:

180 г (1 скл.) гороху, 550–600 г води, 3 зубці часнику, по 0,5 ч. ложки мускатного горіха, чорного перцю, кардамону і майорану, сіль, 1 буряк, 50 мл олії.

Горох просмажити на сухій сковороді 5 хв, перемолоти у кавомолці на борошно. Залити 2,5–3 скл. води і варити 5–7 хв. Буряк дрібно потерти, витиснути сік (треба 1 ст. ложка соку). Кашу охолодити, додати вичавлений часник, спеції, сіль, олію, буряковий сік. Ретельно перемолоти блендером. Виходить ніжно-рожеве пюре.

Обрізати з двох країв пластикову пляшку, поставити на тарілку, наповнити пюре, поставити на ніч у холодильник. На вигляд від вареної ковбаси не відрізнити, на смак на м’ясо не надто схоже, але все одно дуже смачно. Як загусник наприкінці варіння до пюре можна додати 2 ст. ложки крохмалю. Готувати можна також із квасолі або нуту. Зі спецій можна додати мелене насіння коріандру.