меренговий рулет з ягодами

Меренговий рулет з крем-чіз та ягодами. Смачно і просто

Меренговий рулет виходить дуже ніжний! Можна робити з крем-чіз на вершках або з кремом з домашнього сиру, додавати ягоди, конфі. Це смакота!

Меренговий рулет на білках

  • 190 г яєчних білків кімнатної температури (1 білок – приблизно 30 г, потрібно приблизно 6 білків; якщо заморожені – розморожувати у холодильнику), 250-270 г цукрової пудри або дрібного цукру (мені подобається більше пудра), дрібка солі, 1 ч. ложка лимонного соку  або дрібка лимонної кислоти, 1 ст. ложка з чубком кукурудзяного крохмалю. 
Поки збиваємо білки, розігріваємо духовку до  150 ОС. Сьогодні пекла без крохмалю, бо не було, різниці не помітила з/без крохмалю. Посуд для збивання має бути сухий та чистий.
Білок+сіль, лимонний сік – збити міксером до піни, тільки тоді поступово додати пудру /цукор та збивати на великих обертах до стійких піків, вкінці додати крохмаль, розмішати лопаткою знизу вгору. Цукор має весь розчинитися, меренга повинна добре триматися віничка. Деко від духовки застелити якісним пергаментом/силіконовим килимком. Рівномірно викласти меренгу на пергамент, акуратно лопаткою розрівняти, за бажанням посипати мигдалевими пелюстками. Випікати в розігрітій духовці до 150, 35-45 хв ( орієнтуйтесь на особливості своєї духовки). Зверху повинна бути кремова скоринка, всередині м’який.
Готову меренгу перекласти на решітку, залишити на 15 хв охолонути. Накрити зверху пергаментом та акуратно перевернути верхом донизу на решітку, зняти пергамент на якому випікались меренга. Поки охолоджується меренга, приготувати крем.

Крем-чіз на вершках

  • 300 г сиру вершкового, 100-150 г вершків 33%, 10 г ванільного цукру. 
Все разом збити до густої маси приблизно 5 хв. Сир та вершки повинні бути добре охолодженими, тоді гарно зіб’ється. За бажанням додати пудру (я роблю крем без цукру, несолодкий крем дуже добре поєднується з солодкою меренгою).
Рівномірно нанести крем на меренгу, додати нарізану полуницю/ягоди, акуратно згорнути за допомогою пергаменту (меренга дуже ніжна). Залишити на декілька годин в холодильнику до стабілізації крему.
Можна експериментувати: роблю з крохмалем та без – різниці не побачила; додавати крем за смаком: з домашнього сиру, з фісташковою пастою та апельсиновим конфі, якщо влітку – багато фруктів – це ідеальний варіант для мене. Ще подобається трішки підморозити перед вживанням.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook