пиріг із зеленою цибулею і яйцями

Пиріг із зеленою цибулею та яйцями

Пиріг із зеленою цибулею та яйцями

  • Тісто: 400 г борошна, 200 г сметани, 150 г вершкового масла (кімнатної температури), сіль, соди дрібка.
  • Начинка: 200 г зеленої цибулі, 5 яєць, сіль, перець, а також 50 г масла.
  • А також 1 жовток для змащування пирога.
Приготувати тісто: в мисці з’єднати розтпплене масло, сметану, сіль, перемішати. Соду і борошно просіяти в рідину і замісити тісто. Борошна більше не підсипайте, рівно стільки, як вказано в рецепті. Замісити, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хв.
Порада: сметану у тісті можна замінити на несолодкий йогурт або кефір, але зі сметаною тісто більш розсипчасте.
Приготувати начинку: нашаткувати цибулю, розігріти сковороду, додати 1 ст. ложку вершкового масло, цибулю, тушкувати кілька хвилин. Далі змішати цибулю, варені і порізані кубиками яйця, сіль, перчик. Гарно перемішати.
Форму (у мене кругла роз’ємна 24 см) змастити олією (дно і бортики). Дістати тісто, поділити на 2 частини, більшу і меншу. Більшу розкотити колом, викласти у форму на дно, формуючи бортики. Викласти начинку, зверху нарізати шматочками 50 г вершкового масло. Розкотити другу частину тіста, накрити, защипати краї.
Змастити вверх пирога жовтком, поставити випікатися в розігріту духовку до 180 градусів 40 хвилин.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування цього пирога можна тут:

Радимо також приготувати інші солоні пироги зі смачною начинкою:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook