Пиріг з грибами і цибулею
Тісто на один пиріг діаметром 22-24 см: 150 г масла (маргарину), 190-200 г борошна, 3 ст. ложки (без чубка) сметани, 0,5 ч. ложки соди + оцет.
Масло перетерти з борошном, додати все інше і замісити тісто. Поставити у холодильник на 1 год.
Начинка: 4 великі цибулини (або 400 г печериць), 4 яйця (сирі), 2 плавлені сирки, 150 г твердого сиру, сіль, перець.
Порізати дрібно цибулю і підсмажити до золотавого кольору на олії. Як охолоне, додати терті сирки плавлені, тертий твердий сир (можна замінити лише на плавлені сирки, якщо немає твердого сиру), додати яйця, сіль, перець. Усе перемішати. Роз’ємну форму застелити пергаментом. Викласти тісто, зробити бортик і викласти начинку. Підрівняти, щоб бортик був рівний з начинкою. Нагріти духовку до 170 ОС і пекти десь 40-45 хв. Пиріг охолодити та смакувати.
Пиріг з грибами готувати так само, лише замість цибулі взяти 400 г грибів, порізати і підсмажити
В основі рецепт Тані Чернишової, готувала зі змінами і фотографувала Ольга Мордовіна
Рецепт і фото Ірини Корнійчук
Спробуйте також приготувати: