Пиріг “П’ятихвилинка”
- Форма 21Х21 см.
- 3 яйця, 10 ст. ложок цукру, 10 ст. ложок олії, 12 ст. ложок молока, 12 ст. ложок з гіркою борошна, дрібка солі, 10 г ванільного цукру, 10 г розпушувача, трішки апельсинової цедри, 3 яблука.
Яйця, сіль – збити до піни, поступово додати цукор, збити до пишної білої маси, додати олію, молоко, цедру, ванільний цукор, борошно просіяне з розпушувачем, розмішати міксером на малих обертах до однорідності. Консистенція тіста, як на оладки, борошном не забивати. За бажанням можна додати трішки куркуми (на кінчику ножа).
Додати в тісто нарізані яблука 3 шт., перемішати лопаткою. Вилити на форму, застелену пергаментом з бортиками, зверху щедро посипати штрейзелем/крихтами. Випікати в розігрітій духовці до 180 С 40 хв.
- Штрейзель: 3 ст. ложки борошна, 40-50 г холодного масла, 2-3 ст. ложки цукру.
Масло нарізати шматочками, додати борошно, цукор, ванільний цукор, перетерти пальчиками в крихту.
Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:
- Насипний пиріг з яблуками
- Пиріг з яблуками і кремом. Дівчата, печіть, не пошкодуєте!