Торт за пів години
- Бісквіт: 6 яєць (окремо білки і жовтки), 200 г цукру, 100 мл холодного молока, 70 мл олії, 40 г какао, 160 г борошна, 10 г розпушувача.
Збити білки до твердих піків, додати поступово цукор. Далі на малих обертах ввести по одному жовтки, вимкнути міксер. Додати молоко і олію, перемішати лопаткою. Просіяти борошно, какао і розпушувач, перемішати лопаткою. Розподілити тісто на пергаменті на все деко (від духовки) і випікати 15 хв при 170 ОС (до сухої зубочистки). Після охолодження корж поділити на 3 частини (в мене вийшли шириною 12,5 см), просочувати не треба, виходить вологий.
- Крем: 15 г желатину, 60-65 мл холодної води, 600-650 г вершкового (м’якого) сиру, 200-250 г згущеного молока (білого).
Желатин залити водою на 3-5 хв, далі розтопити в мікрохвильовці (20 с). Сир зі знущенкою пробити блендером до однорідності, додати розтоплений теплий желатин і перемішати. Зібрати торт, прикрасити і поставити на 2 год у холодильник (правда крем дуже стабільний і ми не чекали так довго для прикрашання торта).
До речі, у нас на сайті є багато ідей оформлення тортів кремом для дітей. Нехай ваші десерти будуть не тільки смачні, а й красиві!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
- Шикарний бісквіт для тортів: мінімум продуктів, мінімум часу і чудовий смак! Пишний і вологий!
- Рецепт на вагу золота: бісквіт на кип’ятку без яєць. Пишний, смачний і дешевий!