торт з шифоновим бісквітом і вишневим конфітюром

Торт на День народження з шифоновим бісквітом і вишнями

Рецепт ідеального святкового торта на день народження або ювілей. Навчіться готувати пишний шифоновий бісквіт, ніжний заварний крем "Пломбір" та ароматний вишневий конфітюр вдома. Це торт, який здивує та зачарує всіх гостей!

Ви шукаєте ідеальний рецепт торта на день народження або ювілей, щоб здивувати своїх близьких? Домашній торт з шифоновим бісквітом, ніжним заварним кремом “Пломбір” та ароматним вишневим конфітюром стане кульмінацією будь-якого святкування. Цей святковий торт не лише смакує неймовірно, але й стане окрасою на святковому столі.

Покроковий рецепт від господині допоможе вам з легкістю освоїти мистецтво приготування домашнього торта. Ви дізнаєтеся, як зробити шифоновий бісквіт, що є основою торта і дарує йому легкість та повітряність. Далі дізнаєтеся секрети приготування заварного крему “Пломбір”, який додає торту неперевершеної ніжності.

Не менш важливим є рецепт вишневого конфітюру, що вносить у десерт фруктову нотку та чудово контрастує з ніжністю крему. Використання вишень в цьому рецепті зробить ваш домашній торт незабутнім десертом, який запам’ятається всім гостям.

Приготування домашнього торта може здатися складним завданням, але детальний рецепт із чіткими інструкціями зробить процес приємним та невимушеним. А ваш торт стане зіркою будь-якого святкування.

Чи то день народження, чи ювілей, святковий торт з шифоновим бісквітом, заварним кремом “Пломбір” та вишневим конфітюром гарантовано залишить незабутні враження від вашого святкування. Поділіться радістю домашньої випічки з близькими, створюючи справжній кулінарний шедевр!

Торт на День народження

Рецепт шифонового бісквіта

  • Форма 20 см.
  • Шифоновий бісквіт: 5 яєць, 200 г цукру, 210 г борошна, 30 г крохмалю кукурудзяного (1 ст. ложка повна), 120 мл води, 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Білки збити з цукром, додати жовтки збити. Тоненькою цівкою влити воду (кімнатної температури) та олію, збити на низьких обертах міксера. Всипати сухі інгредієнти, вимішати лопаткою. Пекти при 170 градусах до готовності орієнтовно 45-50 хв. Як вистигне, розрізати на 3 частини. Форма 20 см, за допомогою пергаменту наростила висоту.

Рецепт Крему “Пломбір”

  • Крем “Пломбір”: 400 мл молока, 200 г цукру, 50 г крохмалю кукурудзяного, 1 яйце, 1 п. ванільного цукру, 250 г сметани домашньої або вершків 36%, 250 г масла.
З молока, цукру, крохмалю, яйця, ванільного цукру зварити заварний крем. Вкінці додати сметану або вершки, перемішати, ще хвилину-дві проварити помішуючи. М’яке масло збити до пишності, по ложці додати охолоджену заварну масу, збити.
торт з шифоновим бісквітом
Торт з шифоновим бісквітом і вишневим конфітюром у розрізі

Рецепт вишневого конфітюру

  • Вишневий конфітюр: 1 б. 0,5 л вишень в своєму соку, 1 ст. ложка з чубком крохмалю, 3-4 ст. ложки води.
Вишні разом з соком, довести до кипіння. Крохмаль розвести водою і влити у вишні. Проварити, помішуючи, ще 2 хв до загустіння. Накрити плівкою впритул, охолодити.
Скласти торт: бісквіт (він виходить вологий, але ще можна легенько просочити цукровим сиропом: 1 ч. ложка цукру, 60 мл води), крем, бортик з крему, всередину вишневий конфітюр, бісквіт, крем, бортик з крему, всередину вишневий конфітюр, бісквіт. У мене пішов у торт не весь конфітюр, декілька ложок ще залишилося. Прикрасити на бажання.
Рецепт бісквіта у крему – Марти Левицької. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun
Радимо також інші перевірені рецепти тортів із вишнями:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook