вівсяне і злакове печиво

Злакове печиво і вівсяне печиво: два смаки – один рецепт

За одним рецептом можна приготувати не тільки вівсяне, а й злакове печиво. Таке дуже популярне у прихильників здорового харчування. А ще смачне!

Смак вівсяного печива знайомий з дитинства. Для багатьох колись це було улюблене печиво. Сьогодні такого не купиш. Зате дуже просто його приготувати власноруч. І спеціальне вівсяне борошно шукати не треба – просто купити звичайні вівсяні пластівці!

До речі за цим самим рецептом можна приготувати не тільки вівсяне, а й злакове печиво. Таке дуже популярне у прихильників здорового харчування. Воно куди корисніше за інші солодощі!

Перевіреним рецептом домашнього злакового і вівсяного печива поділилася господиня Анжела Горошкіна. До речі, як підказує авторка, таке печиво можна готувати і нашим захисникам – воно чудово зберігається!

Злакове печиво і вівсяне печиво

  • 400 г пластівців (вівсяних або “7 злаків”), 1 скл. (250 мл) борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 яйця, 250 г цукру, 100 г масла або маргарину, 1 ч. ложка соди, 3-4 ст. ложки сметани або кефіру.

Пластівці змолоти в кавомолці в борошно, додати пшеничне борошно, 1 ч. ложку розпушувача, перемішати. 2 яйця збити з цукром, додати розтоплене масло або маргарин. Сюди ж додати соду, погашену у сметані або кефірі. Додати у рідку суміш – борошняну, перемішати. Дати 30 хв тісту постояти. Формувати кульки і класти на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Випікати при 180 градусах 20 хв. Із порції виходить приблизно 30 шт. печива.

Порада: у тісто для печива можна додати родзинки, журавлину, 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложку кориці.

Рецепт і фото Анжели Горошкіної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook