Секрети ідеального картопляного пюре

Не завжди просту їжу просто готувати. От, наприклад, картопляне пюре. Далеко не у всіх воно вдається смачним, і ще рідше смакує, як у ресторані. А все тому, що треба знати деякі хитрощі приготування.  

Досвідчені господині знають: навіть картоплю треба правильно готувати. Усе починається із правильного підбору сорту картоплі – не «для смаження», а саме «для варіння». Вона має бути розсипчаста, із високим вмістом крохмалю. Таку і запікати добре, і варити, і пюре готувати.

В яку воду класти картоплю? Кулінари сперечаються: одні кажуть, що треба класти в окріп, інші – у холодну воду.Правда у тому, що покладена у холодну воду картопля буде прогріватися рівномірно, разом з водою. Відповідно, і звариться більш рівномірно.

Різати чи ні? Тут основне правило полягає у тому, що шматки картоплі перед варінням повинні бути приблизно однакового розміру. Але не потрібно занадто дрібнити. Просто великі картоплини розрізати на шматки завбільшки з маленькі бульби, щоб все зварилася одночасно. Якщо порізати картоплю надто дрібно (так роблять для того, щоб вона швидше зварилася), то весь крохмаль при цьому піде в воду, яку ми зливаємо. Смачне пухнасте пюре точно не вийде!

Солити воду під час варіння. І не бійтеся пересолити: картопля бере солі, скільки треба. Солити пюре – неправильно.

Товкти картоплю краще руками! Навіть, якщо будете збивати міксером, то тільки ручним. Електричні зазвичай мають занадто велику швидкість обертання віничків. Секунда – і повітряне пюре перетворюється на клейстер! А блендер – то взагалі табу! Хіба маєте до нього спеціальну насадку для приготування пюре (вона змешує швидкість обертання віничка).

Хочете різноманітності? Додайте до картоплі моркву – і пюре стане персикового кольору. Дуже смачним пюре робить селера (її треба варити разом з картоплею, а потім разом потовкти). Свіжа зелень додасть аромату, а смажена цибуля – пікантного смаку.

Молоко додавати треба тільки гаряче, а масло – розм’якшене.

І їсти пюре треба відразу! Хай яке смачне пюре ви приготуєте, якщо воно охолоне – зовсім втратить смак.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook