Домашній лікер. За цим рецептом готую з усіх ягід – супер!

За цим рецептом готую лікер з будь-яких ягід: полуниці, вишень, малини, смородини порічки, абрикосів. Завжди виходить чудовий лікер!

Лікер з ягід

1 л горілки, 1 кг стиглої полуниці або інших ягід, 1 повний гранчак цукру. Завжди готую подвійну порцію.

У банку обємом 5 літрів покласти 2 кг стиглої митої полуниці без хвостиків та пошкоджень (або інших ягід), залити 2 літрами горілки. Закрити кришкою і поставити в темне місце на 2 тижні. Кілька разів на тиждень банку трусити. Через два тижні відцідити рідинуу в іншу банку, закрити її кришкою і заховати. Ягоди засипати 2 повними (без верху) склянками цукру, знову закрити кришкою, і знову поставити на 2 тижні в темне місце. Кілька разів на тиждень потрусити. Через два тижні відцідити сироп від ягід, змішати з полуничною горілкою, розлити у пляшки. Можна пити відразу, а можна, дати постояти ще кілька тижнів і тоді ну просто амброзія буде – напій богів.

Рецептом поділилася Людмила Крижанівська

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook