круасани фірмові

Круасани “Фірмові”: швидко готуються, ще швидше з’їдаються

Круасани за цим рецептом готуються дуже швидко, виходить багато. Тісто дріжджове, але йому не треба сходити: замісити і можна одразу формувати і пекти.

Круасани “Фірмові”

  • Тісто: 100 г живих дріжджів, 2 жмені цукру, 1/4 ч. ложки солі, 300 мл теплого молока, 200 г масла або маргарину, 50 мл олії, 3 яйця, борошно (скільки візьме тісто).
  • Начинка може бути будь-яка: вишні, яблука, мак, горіхи, шоколадна паста, сирна (як солодка, так і солона). У мене – варене згущене молоко.
  • Для змащування: 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 2 ч. ложки молока.
До теплого молока всипати цукор і сіль, додати подрібнені дріжджі, злегка збиті яйця, розтоплене тепле масло та олію.
Частинами додати просіяне борошно і вимішати тісто, як на вареники. Тісто має вийти м’яке і не липнути до рук, але не забите! Одразу формувати круасани (тісту сходити не треба).
Стіл злегка притрусити борошном, тісто поділити на кульки (приблизно 6-8), кожну розкотити в коло, але не надто тонко. Порізати на сегменти-трикутники (як торт), покласти начинку на широкий край, згорнути рулетиком досередини, формуючи круасани.
Викладати у змащену форму, верх змастити збитим яйцем. Випікати при 180 °С 18-20 хв. Орієнтуйтеся по своїй духовці, сильно не пересушуйте, треба, щоб верх став ніжно золотистим. Гарячі круасани присипати пудрою.
Круасани вдаються дуже смачні і запаху дріжджів не відчувається!
Рецепт і фото Олі Михайлюк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook