Мед із кульбаби, як навчила мене бабуся

Медом з кульбаби колись пригощала бабуся, коли я була ще геть мала. А тепер і я його готую за тим самим бабусиним рецептом.

Мед із кульбаби, як навчила бабуся

400 квіток кульбаби, 1 кг цукру, 400 мл води, 0,5 лимона або 1 ч. ложка лимонної кислоти.
Квіти промити і залити гарячим сиропом (вода+цукор, цукор має повністю розчинитися). Варити 20 хв після того, як закипить. У кінці додати сік лимона і ще проварити 5 хв. Залишити квіти настоюватися на добу. Після цього процідити і варити сироп ще 30 хв. Заливати гарячим у стерильні банки. Виходить 1,2 л.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook