«Троянди» (ліниві вареники). І для тих, хто постить, і для любителів м’яса

Хочеться чогось смачненького, але бракує часу, щоб ліпити вареники чи пельмені? Тоді приготуйте троянди! Це не не менш смачно, але у рази швидше! До того ж така страва має дуже ефектний вигляд на столі.

Обирайте будь-яку начинку: якщо дотримуєтеся посту – кладіть гриби або капусту, а якщо любите м’ясо – давайте всередину фарш.

Тісто для вареників (на воді, молоці, кисляку або сироватці з гашеною содою). Начинка: 0,5 кг капусти, 1 морквина, сіль або 0,5 кг фаршу, 1 цибулина, сіль, перець.

  1. Із борошна, погашеної соди, солі і молока (або води) замісити м’яке тісто, як на вареники.
  2. Тонко розкачати, порізати смужками завширшки 6–8 см, викласти посередині смужки начинку, скласти тісто навпіл, згорнути рулетом, защипнути край, щоб рулет не розмотався.
  3. Викласти рулетики у глибоку сковорідку на подушку з тушкованих овочів (моркви, помідорів, перцю тощо), залити гарячою водою більш ніж на половину висоти троянд.
  4. Можна готувати без овочів, просто залити водою.
  5. Підсолити, закрити кришкою, варити на середньому вогні близько 10 хв або запекти у духовці до готовності або готувати у пароварці.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook