салат

Салат “Король столу” – на свято те, що треба!

Цей салат стане окрасою вашого святкового столу. Він не тільки красивий, а й дуже смачний. Приготуйте - не пошкодуєте!

Салат “Король столу”

  • 250 г вареного курячого філе, 5 варених картоплин, 4 відварених яйця, 4 свіжі огірки (середні), 50 г подрібнених волоських горіхів, 50 г кураги або чорносливу, майонез (бажано домашній).
  • Для декору: 100 г твердого сиру, 0,5 б. консервованого горошку, зерна гранату.
Потрібна прямокутна форма, застелити її плівкою і викладати шарами:
  1. дрібно потерта картопля, добре утрамбувати і зробити сіточку з майонезу;
  2. порізане шматочками куряче м’ясо, сіточка з майонезу;
  3. потерті  яйця, утрамбувати (не сильно), сіточка з майонезу;
  4. подрібнені горіхи і шматочки кураги або чорносливу, майонез;
  5. потертий свіжий огірок. сіточка з майонезу.
Кожен наступний шар злегка утрамбувати, щоб салат добре тримав форму. Загорнути салат у рулет, замотати у плівку і покласти в холодильник на декілька годин. Потім плівку розгорнути, прикласти сервірувальну тарілку до розгорнутого краю салату і обережно викласти салат, плівку зняти. Верх змастити майонезом, прикрасити тертим сиром, зеленим горошком та зернами гранату.
Можна не формувати рулет, а просто викладати салат шарами. Буде так само смачно, але набагато простіше у приготуванні.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Спробуйте також приготувати інший смачний салат за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook