Салат з червоною рибою: 5 особливих рецептів на святковий стіл

Червона риба - окраса святкового столу! Якщо ви хочете приготувати щось особливе, цікавіше за бутерброди з рибою, - зробіть цікавий салат. Це може бути легкий салат із зеленню, торт-салат, а також салат у келихах або тарталетках.

Салат 1 – з листям салату

Листя салату “Мікс”, в’ялені томати або сир фета, червона риба (слабосолена або копчена). Для заправки: 5 ст. ложок олії, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка діжонської гірчиці (із зернами), 1-2 зубці часнику, перець до смаку.

Мікс салату, в’ялені томати, рибу викласти на тарілку. Для заправки усе добре збити. Полити заправкою. Можна замість в’ялених томатів додати сир фета (небагато) і заправити соєвим соусом з олією і лимонним соком.

Салат 2 – “Коктейль”

Червона риба (копчена або солена, може бути будь-яка копчена риба або оселедець), варені яйця (краще перепелині), кукурудза, варений пропарений рис (він розсипчастий). Для заправки – домашній майонез.

Викладати салат порційно у широкі келихи або креманки. Класти шарами: рис, кукурудза, сітка з майонезу, шматочки риби і перепелині яйця. Можна прикрасити зеленню.

Салат 3 – “Суші-торт”

Рис для суші, 2 листки норі, сир “філадельфія”, соус теріякі, огірок, червона слабосолена риба, кунжут.

Форму 18-20 см змастити олією. Відварити рис і заправити гарячим як на суші, додати трішки яблучного оцту, цукру, солі. На дно форми викласти лист норі, на нього – заправлений рис. Далі – соус: сир “філадельфія” змішати з соусом теріякі (розділити на 2 частини). Далі слайси огірка або авокадо, червона риба, рис з дрібно нарізаним листком норі, соус, кунжут. Поставити на ніч у холодильник.

Салат 4 – зі шпинатом і чері

Шпинат, помідори чері, огірок, лосось слабосолений, солене соняшникове насіння, оливкова олія, чорний мелений перець, сіль морська.
Шпинат помити, обсушити. Додати половинки помідорів чері, шматочки риби. Перемішати, заправити. Посипати соняшниковим насінням.

Салат 5 – у тарталетках

Червона риба (кубиками), кукурудза, плавлений сир, варені яйця, солоний огірок, майонез.
Усе перемішати, заправити майонезом і перед подачею викласти у тарталетки.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook