Мариновані огірки: смак – супер і роботи не багато

Дуже смачні мариновані огірки, біля яких мінімум роботи. Рецепт на одну літрову банку, але варто приготувати хоч десять, бо це смакота!

Годі уявити погріб української господині, де немає банок з маринованими огірками. Це, мабуть, найпопулярніша консервація на зиму! Взимку відкрив баночку і хрумаєш вприкуску з картопелькою!

У кожної господині свій улюблений рецепт маринованих огірків. Пропонуємо до вашої скарбнички рецептів ще один, перевірений, від господині. Це один із найпростіших рецептів маринування огірків. Спробуйте так приготувати, можливо, він стане і вашим улюбленим!

Мариновані огірки (простий рецепт)

  • На літрову банку: прянощі (парасолька кропу, лавровий листок, часник, зерна гірчиці – що вам до вподоби), огірки, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 60 г оцту.

У літрову банку з огірками і прянощами всипати 1 ст. ложку солі, 1 ст. ложку цукрі і 60 г оцту. Залити водою з крана, накрити металевими кришками. Поставити у каструлю з водою (має діставати по плечика банок, на дно покласти рушничок). Увімкнути вогонь. Простерилізувати, доки огірки поміняють колір. Тоді дістати і закрутити, перевернути догори дном. Суперові мариновані огірки і роботи не багато!

Рецепт Олени Оніщак

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook