нутела шоколадно-горіхова паста

Рецепт смачної домашньої нутели – шоколадно-горіхової пасти

"Нутеллу" люблять усі. Але вона тепер коштує ого-го. Тож ми пропонуємо не купувати, а приготувати смачну шоколадно-горіхову пасту і зібрали перевірені рецепти від господинь.

Пропонуємо вашій увазі шість перевірених рецептів домашньої нутели – шоколадно-горіхової пасти, яку смачно їсти з батоном або печивом, тостами, а можна навіть нею перемазати торт.

Шоколадно-горіхова паста як нутела, дуже-дуже смачна

  • 1 скл. цукру і 3 ст. лож какао, додати 1 скл. молока, 150-200 мл рафінованої олії, горіхи, ваніль.

Спочатку в літровій банці змішати 1 скл. цукру і 3 ст. лож какао, додати 1 скл. молока,(холодного) – збивати погружним блендером 1 хв. Тоді вливати цівкою олію рафіновану (десь 150-200 мл), продовжувати збивати до загущення (чим більше олії – тим густіше). Можна вкінці додати подрібнені горіхи або шоколад, ваніль, дрібку солі. Робила таку нутелу багато разів: і батон можна мастити, і з печивом їсти, і навіть торт перемазати.

Горіхова паста без олії

  • 1 л горіхів, 1 скл. цукру, 1 скл. води, 2 ст. ложки какао, ваніль.

1 літр горіхів змолоти на м’ясорубці (використовувати дрібне ситко, але не найдрібніше, бо виділиться багато жиру з горіхів). 1 скл. цукру та 1 скл. води (молоко може з часом прокисати) разом проварити хвилин 5-7. Додати 2 ст. ложки какао і висипати горіхи. Можна додати ваніль. Варити на малому вогні весь час помішуючи 5-10 хвилин. Охолодити.

Варена нутела

  • 0,5 л молока, 2 скл. цукру, 4 ст. ложки води, 4 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки какао і 80 г масла, 1 скл. горіхів.

0,5 л молока, 2 скл. цукру, 4 ст. ложки води, 4 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки какао і 80 г масла – проварити кілька хвилин, весь час помішуючи. До охололого додати 1 скл. мелених горіхів. Я роблю без горіхів.

Крем “Нутела”

  • 0,5 л сметани (можна будь-яку, але від жирності залежить якість нутели), 1 скл. цукру 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, горіхи.
0,5 л сметани (можна будь-яку, але від жирності залежить якість нутели), 1 скл. цукру 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао. Все вимішати і довести до кипіння. Вистудити. Додати мелених горіхів. Усе розмішати. Так, це не нутела, а заварний крем з горіхами, але дуже смачний

Нутела з авокадо

  • 1 авокадо, 8 шт. горіхів (можна фундук), 8 фініків, 2 ст. ложки какао, 1-2 ст. ложки рідкого меду. 
Спочатку подрібнити горіхи в блендері, потім додати решту інгредієнтів і добре перебити все разом. Нутела виходить достатньо густа, смачна і добре зберігається.

Домашня нутела

  • 200 мл молока, 150 г цукру або пудри, 75 г какао, 50 г горіхів (можна більше), 100 г масла, ваніль. 
Цукор і какао висипати у миску або банку, в якій зберігатиметься нутела. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Вилити у суміш молоко (прокип’ячене, охолоджене). Добре розмішати, а потім збити блендером до розчинення цукру. Далі додати розтоплене вершкове масло і продовжувати збивати. Повинна вийти густота майонезу. Подрібнити горіхи та висипати їх у шоколадну пасту. Готову шоколадну пасту залишити у холодильнику на ніч.
Радимо також переглянути такі перевірені рецепти:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook