Яйця суттєво подорожчали. Тому торти, для приготування яких треба 5-10-15 яєць не на часі. Але іноді так хочеться солоденького! Спекти тортик, щоб потішити рідних або приготувати з нагоди сімейного свята. У такому разі вам стане у пригоді рецепт смачного торта без яєць. Неодмінно його збережіть!
Шоколадний торт без яєць
- Форма – 20 см.
- Корж: 210 г борошна, 180 г цукру, 35 г какао, 10 г розпушувача, 0,5 ч. ложки солі, 75 мл олії, 240 мл теплої води (можна додати чай, каву, сік; я взяла 80 мл апельсинового соку і 160 мл води).
Змішати всі сухі інгредієнти, додати рідкі, все ретельно перемішати. Вилити у форму і випікати при температурі 180 градусів 45 хв.
- Крем: 50 мл молока, 100 г шоколаду, 100 г мелених горіхів, 1 ч. ложка розчинної кави, 120 г масла.
Молоко закип’ятити та залити ним шоколад, добре розмішати, щоб шоколад розчинився. Додати каву та горіхи. Коли маса охолоне, додати масло і збити крем. Викласти крем на корж та прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати інші торти за перевіреними рецептами від господинь:
- Торт шоколадно-апельсиновий: дуже смачний, дуже шоколадний!
- Торт “Шоколадний Наполеон” з вишневим прошарком
Post Views: 60