Пухкі пиріжки з квашеною капустою. Розходяться на ура!

У це дріжджове тісто додається крохмаль. Завдяки цьому пиріжки залишаються дуже пишні і м'якенькі навіть упродовж кількох днів.

Пиріжки з квашеною капустою

1 кг борошна (просіяти), 2 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложка солі, 75 г цукру, 100 г олії без запаху, 500 мл теплої води, 50 г пресованих дріжджів. Начинка: 500 г квашеної капусти, 1 цибулина.

1 кг борошна (просіяти), додати 2 ст. ложки крохмалю, 1 ч. ложку солі, 75 г цукру, 100 г олії без запаху. До 500 мл теплої води додати 50 г пресованих дріжджів, ретельно розмішати та поступово додавати до борошняної маси, замісити м’яке тісто.
Поставити в тепле місце для бродіння на 2 год. Коли тісто підійде, злегка обім’яти його і дати ще раз підійти.
Тим часом приготувати начинку. 500 г квашеної капусти промити, відварити до готовності, остудити, перемолоти на м’ясорубці. 100 г олії без запаху підігріти на пательні, додати перемелену капусту, злегка обсмажити 5 хв, додати 1 цибулину дрібно нарізану, ще обсмажити, посолити, поперчити, остудити.
Тісто ділити на однакові кульки, дати підійти 10 хв, викласти на них однакову кількість на кожну кульку начинки, сформувати пиріжки, викласти на деко, змащене олією без запаху, ще раз дати підійти, змастити жовтком. Випікати при температурі 200 ОС до рум’яної скоринки.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook