Торт шоколадно-апельсиновий
Чудовий рецепт торта, в якому вдало поєднується смак шоколаду й апельсинів, а доповнює його заварний крем з шоколадною ноткою. Вдалий перевірений рецепт від господині! Радимо приготувати шоколадно-апельсиновий торт на свято!
Коржі
- Форма 25 см.
- 150 мл води, 150 мл олії, 150 г цукру, 70 г какао, 8 яєць, 230 г муки, 1 ч. ложка соди, 2 ч. ложки розпушувача.
150 мл води, 150 мл олії, 150 г цукру, 70 г какао – усе це закип’ятити і остудити до кімнатної температури. Тоді додати 8 жовтків, 230 г борошна, 1 ч. ложку соди, 2 ч. ложки розпушувача. 8 білків збити з дрібкою солі та 60 г цукру до крутих піків та в три прийоми ввести в шоколадну суміш. Випекти 3 коржі при 180 градусах 25 хв.
Апельсинове желе
- Цедра і сік 2 апельсинів, 100 г цукру, 3 яйця, 100 г вершкового масла та 15 г набряклого желатину (попередньо замочити у 3 с. ложках води).
Цедра і сік 2 апельсинів, 100 г цукру, 3 яйця – усе добре перемішати, поставити на плиту і весь час помішуючи довести до загустіння. Зняти з вогню і в гаряче додати 100 г вершкового масла та 15 г набряклого желатину (попередньо замочити у 3 с. ложках води). Усе добре перемішати і залити у дві форми діаметром 20 см, застелені харчовою плівкою.
Шоколадний заварний крем
200 мл молока і 200 г цукру поставити на плиту, коли закипить – влити суміш 200 мл молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю – варити до загустіння, охолодити.
Зварити шоколад: 3 ст. ложки какао, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки води. Коли трошки остигне – збити крем: 1 кг масла + заварний крем+ шоколадна суміш. Також цим кремом покрити торт і прикрасити. Між коржами покласти желе.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також спробувати приготувати інші торти за перевіреними рецептами від господинь:
- Шоколадно-апельсиновий торт. Неперевершене поєднання смаків!
- Шукаєте рецепт торта на свято? Печіть апельсиново-шоколадний: він супер!
Post Views: 50