Торт “Сметанник”
- Форма 22 см.
- Корж: 2 яйця, 150 г цукру, 250 г сметани, 180 г борошна, 10 г розпушувача, 10 г какао, дрібка солі.
- Крем: 400 г сметани (жирністю більше 20%), 2 ст. ложки або більше цукрової пудри, ванільний цукор.
Збити яйця і поступово додати цукор, збити до білої пухкої маси. Додати сметану, збити, просіяти борошно з розпушувачем, перемішати акуратно. Вилити 1/3 тіста на форму (діаметром 22 см), застелену пергаментом, і випікати у вже розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (приблизно 10 хв). До решти тіста додати какао, розмішати і випекти один корж.
Дати коржам охолонути. Тоді коричневий корж розрізати надвоє. Перемазати кремом і дати настоятися (можна посипати по крему меленими горішками).
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші рецепти сметанника:
- Сметанник – улюблений торт моєї бабусі (коржі на пиві)
- Пляцок сметанник по-новому “Шаховий”. Великий, смачний і цікавий у розрізі.