яблучний пляцок

Яблучний пляцок – такий ніжний, що тане у роті

Такий яблучний пляцок називають "Небо в роті", бо він дуже ніжний, наче хмаринка, і дуже смачний, ніжний, м'якенький.

Не пекла яблучний пляцок десь років 30, якщо не більше. Але смак його пам’ятаю, бо дуже смачний. Вчора, нарешті, спекла цей пляцок. Він надзвичайно ніжний, тане в роті, з яблучним ароматом і свіжим смаком. Його варто спробувати хоча б раз – і вам захочеться його пекти знову і знову! А рецепт простенький, йому років 40-50!

Яблучний пляцок

Коржі

3 яйця, 180 г цукру, 200 г маргарину (розтопити), 2 ст. ложки молока (або сметани), 3 скл. (250 мл) з чубком борошна, 2 ч. ложки розпушувача.

Цукор з яйцями добре збити міксером до пухкості. Додати просіяне борошно з розпушувачем, молоко, розтоплений маргарин і замісити м’яке тісто (м’якше, ніж на вареники). Поставити в холодильник приблизно на 1 годину.
Розкочувати тоненькі коржі і випікати приблизно 15 хв при 180 градусах до жовтуватого кольору. Не перепечіть. У мене було 5 коржів розміром 22Х38см.

Крем

  • 1,5-2 кг яблук (кисленьких), 250 г сметани (бажано домашньої), 160 г цукру, 300 г масла.
Яблука почистити і потерти (крупно), додати сметану, трошки цукру (3 ст. ложки) і потушити на маленькому вогні, помішуючи, хвилин 5. Остудити. Масло збити з цукром до пухкої маси, поступово додавати яблука, продовжуючи збивати. Додала ще трошки цедри з лимона. Цукор регулюйте за своїм смаком. Можливо, вам потрібно буде більше цукру, залежить від яблук і сметани.
Перемазаний кремом торт поставити мінімум на ніч у холодильник.
Порада: до крему можна додати жменьку мелених горіхів.
Рецепт і фото Любові Матяш

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook