Це улюблений сметанник моєї бабусі, раніше вона його дуже часто пекла.
Торт-сметанник
- Коржі на пиві: 250 г спреду, масла або маргарину, 1 скл. пива (200 мл), 3-4 скл. борошна (в мене склянка 200 мл).
Розтопити масло, додати просіяне борошно та тепле пиво і замісити тісто. Поділити його на 8 частин і на годину-дві в холодильник. Розкочувати коржі тонкі, проткнути виделкою, випікати 180 градусів 8-9 хв. В мене вийшло 9 коржів (останній з обрізків тіста).
- Крем: 700 г сметани (у мене 500 г домашньої і 200 г магазинної 20%, краще 1 л сметани), 200-250 г цукрової пудри. Збити сметану з цукром десь 10 хв.
Перемазати коржі і залишити на ніч в холодильнику. Коржі добре просочуються. Також це тісто чудово пасує до торта “Наполеон”. Замість сметанного можна робити заварний крем.
Рецепт і фото Вікторії Шуклін
Радимо також інші рецепти торта сметанника:
- Пляцок сметанник по-новому “Шаховий”. Великий, смачний і цікавий у розрізі.
- “Сметанник”. Чудовий рецепт торта нашвидкуруч