торт шоколадний наполеон з вишнями

Торт “Шоколадний Наполеон” з вишневим прошарком

Цей рецепт торта “Наполеон” – мій фаворит, бо простий і швидкий, а ще й шоколадний. Мінімум мороки із приготуванням тіста! А результат завжди радує!

Шоколадний Наполеон з вишневим прошарком

(Діаметр 18 см, маса – 2 кг)

Коржі

100 г масла, 300 г сметани, 5 г солі, 450 г борошна, 50 г какао. 

Масло і сметану перемішати до однорідності, просіяти борошно, какао і сіль, перемішати, зібрати тісто в кулю. Поставити в холодильник на 15 хв. Розділити на 10 частин. Робочу поверхню і качалку пріпилити борошном. Кожну частину розкачати діаметром 18 см, наколоти виделкою. Випікати при 190 градусах 3-5 хвилин.

Вишневий прошарок

250 г вишні, 40 г цукру, 5 г крохмалю. 

Вишню і 30 г цукру перемішати, залишити на 30 хвилин, щоб вишня пустила сік (або використовуйте заморожену). Цукор (10 г) і крохмаль перемішати. Вишню довести до кипіння, всипати дощиком крохмале-цукрову суміш. Проварити 2-3 хв. Охолодити.

Крем

600 мл молока, 150 г цукру, 3 яйця, 15 г борошна, 40 г какао, 10 г кукурудзяного крохмалю, 5 г ванільного цукру, 120 г шоколаду. 

Молоко довести до кипіння. Яйця розтерти з цукром, додати борошно, какао, крохмаль, ваніль, перемішати.
Постійно помішуючи влити в яєчну масу 1/3 молока. Потім яєчну масу повернути в сотейник до молока і варити на повільному вогні постійно помішуючи до загустіння. Додати шоколад, перемішати, пробити блендером, накрити плівкою в контакт, охолодити.

Збір

2 коржі подрібнити в крихту. Крем розділити на кількість коржів + 1. Кожен корж щедро змастити кремом, обмазати боки. Торт обсипати крихтою, відправити в холод.

Рецепт і фото: kr.natali

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook