Варення “Черешня в шоколаді”

"Черешня в шоколаді" - дуже незвичайне варення, яке варте того, щоб приготувати хоча б кілька баночок на пробу. За цим рецептом можна варити варення з вишень, слив та абрикосів. Теж дуже смачно!

Варення “Черешня в шоколаді”

2,5 кг черешень (вибрати кісточки), засипати 1,5 кг цукру, залишити на 3 год. Поставити на вогонь, варити 30 хв від моменту закипання. Дати повністю вистигнути. Знову варити 30 хв. Знову вистудити. Третій раз поставити на вогонь, нагріти трішки, всипати 150-200 г темного какао, довести до кипіння, вкинути плитку чорного або молочного шоколаду, поломаного шматочками. Варити 15 хв. Розкласти в банки під самий верх (щоб не було повітря), закрутити, перевернути, закутати. Так ще можна закривати крем на зиму, тоді разом з шоколадом додати 300-400 г масла і варити 30 хв.

Рецепт Оксани Колюн

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook