Кухня Рецепти

Уже багато років робимо домашнє вино “під рукавичками” за одним рецептом, виходить смачне і солодке!

Що може бути краще за солодке домашнє виноградне вино? Тільки вино, зроблене своїми руками! Ось хороший рецепт від господині, яка готує домашнє вино вже багато років.

30.09.2020 16:49

Домашнє виноградне вино

Ягоди винограду подавити дерев’яним товкачиком, видушити через марлю сік і змішати сік з цукром у пропорції на 3 л соку – 1 л цукру. На практиці виглядає так: в бутель заливаємо 2 л соку, а 1 л соку виливаємо в посудину окремо, досипаємо туди 1 л цукру, ставимо на маленький вогонь і мішаємо доти, доки розтопиться цукор, до кипіння не доводимо! Тепленьке доливаємо в бутель. І так далі, скільки маємо сировини. В бутлі треба залишити незаповнену десь 1/4 об`єму, бо піна в процесі бродіння підійметься. Я на шийку бутля надягаю звичайну одноразову рукавичку з аптеки, і ще резинкою фіксую на шийці. Кожен пальчик в рукавичці перед тим проколюю голкою! Стоїть бутель в кімнаті, накритий від світла якоюсь темною тканиною, бродить десь до 3 місяців. Якщо рукавиця впала, а осад на дні, то, напевно, вино вже готове. Якщо в хаті тепло, то і перебродить скоріше, колись вже і на Новий рік куштували своє вино!

Рецепт Мирослави Микитин-Чапранської

Спробуйте також приготувати:

Смачне домашнє вино з дрібного винограду. Перевірений рецепт

Дуже смачний компот із дрібного винограду. Найшвидший рецепт