Кухня Рецепти

Дуже смачний компот із дрібного винограду. Найшвидший рецепт

Не знаєте, куди подіти дрібний синій виноград? Приготуйте з нього дуже смачний компот на зиму. Він схожий на виноградний сік! А приготування таке просте, що швидше і простіше просто не буває!

29.09.2020 11:41

Компот із дрібного винограду

На 3-літрову банку: 1 л обірваного винограду, 1-2 скл. цукру (якщо виноград солодкий – 1 скл.), 1 ч. ложка лимонної кислоти. Можна додати 2-3 тонкі скибки апельсина або лимона; кілька скибок айви; 2-3 яблука скибками; гілочка м’яти.

У стерилізовану банку покласти всі продукти, залити окропом (щоб почав витікати через верх), закрутити стерилізованою кришкою. Перевернути, трохи потрусити, щоб цукор розтанув. Добре вкутати до повного охолодження.

Для інтенсивнішого кольору перед закатуванням можна простерилізувати 5 хв.

Рецепт Тетяни Мельник

Спробуйте також приготувати:

Компот з полуницею, м’ятою і лимоном “Полуничний мохіто”. Набагато смачніший за звичайний!

“Грейпфрутовий” компот на зиму з порічок з апельсинами