
Компот з полуницею, м’ятою і лимоном “Полуничний мохіто”. Набагато смачніший за звичайний!
Торік закрила кілька баночок полуничного компоту за новим рецептом “Полуничне мохіто”. І пошкодувала… що зробила так мало! Компот вийшов дуже смачний!
Це, мабуть, найсмачніший компот на зиму – “Мохіто” з полуницею, м’ятою і лимоном. У багатьох сім’ях він улюблений! А готується практично так само швидко і просто, як звичайний полуничний компот на зиму.
Перед приготуванням компоту “Полуничний мохіто” ретельно вимийте всі продукти. Обирайте цілу непошкоджену полуницю, видаліть хвостики. Переберіть, вимийте і злегка просушіть м’яту. Ошпарте окропом лимон. А готувати компот зовсім просто і швидко!
Компот “Полуничний мохіто”
На 3-літрову банку: 500 г полуниці, 2 кружечки лимона, гілочка м’яти, 1 скл. цукру.
Добре промиті продукти (крім цукру) скласти у стерильну банку, залити крутим окропом, накрити кришкою, витримати 30 хв. Злити рідину, додати до неї цукор, довести до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин, знову залити в банки і закрутити. Перевернути догори дном і вкутати до по повного охолодження.
Читайте також:
-
Компот “Мохіто” з аґрусу на зиму. Рецепт – бомба!
-
Коли достигає полуниця, щороку роблю лікер “Різдвяник”. Це бомбезний напій!