Абрикосове варення без цукру
- Абрикоси.
Свіжі, щільні, однакові за величиною плоди вимити в холодній воді, розрізати на половинки і видалити кісточки. Половинки плодів до укладання кладемо в миску з холодною водою, щоб вони не потемніли. Підготовлені половинки абрикосів щільно укласти в банки до горлечка і залити киплячою водою, накрити кришкою і стерилізувати.
Банки місткістю: 0,5 л – 9–10 хв, 1 л – 10–12 хв, 2 л – 12–15 хв. Вода в каструлі для стерилізації повинна бути не менш як 50ºС, під час стерилізації каструля має бути накрита кришкою. Стерилізувати довше не варто – фрукти розваряться.
Спробуйте також приготувати:
- Аджика з абрикосів або слив. Ідеальний соус до м’яса! Обов’язково приготуйте хоч кілька баночок!
- “Цитрусове” варення з абрикосів, яке подобається усім. Дуже ароматне, з кислинкою і не надто солодке!