пиріжки з капустою

Пиріжки з квашеною капустою – смачна класика для всієї сім’ї

Здавалося б. дуже проста страва - пиріжки з капустою - а подобається усім! Наминають за дві щоки ще гарячими!

Як давно ви пекли пиріжки з капустою? Саме час приготувати їх знову. Це ж така смакота! Їх розмітають з дека ще гарячими!

Пиріжки з квашеною капустою

  • 0,5 л кислого молока (або кефіру), 100 мл води, 1 п. сухих дріжджів (я використовую “Саф-момент”), 1 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 3 ст. ложки олії, 2 ст. ложки крохмалю, борошно (скільки візьме тісто, має бути легеньке тісто, трохи липнути до рук).
  • Начинка може бути будь-яка. Моїй сім’ї смакує з квашеною капустою.
У миску висипати 2 склянки борошна, вилити кисле молоко, олію. Окремо розвести дріжджі, цукор і сіль, теж все влити до миски. Додати ще борошна і замісити тісто.
Поставити в тепле місце на 1,5 год.
Розкочувати тісто товщиною 0,5 см, вирізати кільцем кружки і робити пиріжки. Дати їм постояти до збільшення об’єму, змасти жовтком із додаванням 1 ст. ложки води, посипати кунжутом.
Випікати при 200 ОС приблизно 35 хв (орієнтуйтеся на свою духовку). Після випікання змастити трошки водою і накрити полотенцем. Тоді вони залишаються м’якенькими.
Начинка: квашену капусту промити і відварити. Тоді на сковорідку влити олію, порізати одну цибулину, смажити до легкого золотистого кольору, додати відварену капусту і тушкувати, час від часу помішуючи. Пізніше додати часник, свіжий або сушений, сіль, перець, кріп, 2 ст. ложки кетчупу до шашлику, ще трошки тушкувати до готовності.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати пиріжки за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook