Кухня Рецепти

Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику

Найсмачніші пиріжки і біляші виходять із дріжджового тіста, що росте не в теплі, а вхолодильнику. Причому замішувати його треба просто на воді!

06.11.2019 13:35

Тісто для біляшів та пиріжків

2 скл. теплої води, 50 г дріжджів, дрібка солі, 0,5-1 ст. ложка цукру, 5 скл. борошна.

У теплій підсолодженій воді розчинити дріжджі, додати 0,5 скл. борошна, перемішати, залишити на 10 хв, щоб почало бродити. Додати решту борошна, замісити тісто. Взяти пакет, змастити його зсередини олією, покласти тісто, Завв’язати краї (у пакеті має залишитися місце для збільшення тіста у 2-3 рази), покласти в холодильник, щоб підійшло. Коли тісто підросте, сформувати біляші або пиріжки, дати трішки підійти, а потім пекти або смажити.

Рецептом поділилася Наталія Овехко