Ідеальний штрудель з яблуками, ревенем і родзинками (з тіста філо)

Це ідеальний штрудель: у ньому багато-багато начинки і мінімум тіста. Солодкий з делікатною кислинкою. Смакує і теплим, і холодним. Чудово ріжеться. А ще дуже швидко і просто готується!

Штрудель з яблуками, ревенем і родзинками

На 2 штрудлі: 1 п. готового тіста філо (у мене 400 г, 10-11 листків), 4 яблука, 6-8 гілочок ревеню, 150 г родзинок, 150 г горіхів, 2-3 ст. ложки панірувальних сухарів, цукор за смаком, 100-150 г масла, яйце для змащування.

Тісто філо продається у більшості супермаркетів поряд із листковим тістом і подекуди коштує дешевше. Тісто треба завчасно дістати з морозилки, покласти на стіл, щоб розтануло, але упаковку не розкривати: тісто швидко висихає і стає крихке. Тісто розморожується приблизно 2 год. У такому вигляді у мене лежало добу (в холодильнику) – було як свіже!

Приготувати начинку. Яблука порізати кубиками, ревінь почистити і порізати кубиками (завбільшки, як яблука), родзинки запарити, горіхи посікти. Усе перемішати з панірувальними сухарями та цукром, можна додати корицю, ванільний цукор.

Масло розтопити, змастити ним листки тіста, накладаючи їх один на один, але з невеликим відступом від краю (десь 5 см) (кожен наступний листок класти на 5 см далі, щоб збільшити площу коржа). Для одного штруделя треба 5-6 листків тіста покласти один на один. Викласти половину начинки, рівномірно розрівняти по поверхні, не доходячи до краю 2-3 см, посипати цукром. Накласти (загорнути) краї, скрутити рулетом, змастити збитим яйцем або жовтком. Так зробити і другий рулет. Випікати при 170 ОС до золотистої скоринки, приблизно 30 хв.

Цей штрудель смакує і теплим, і холодним, і на наступний день. Чудово ріжеться: крихкий лише верхній корж, а начинка не розсипається, скибочки тримають форму при нарізанні.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook