Святковий маковий торт з кавовим кремом
- Коржі: 350 г маку, 11 яєць, 350 г цукрової пудри, 1 ст. ложка меду, 1,5 ч. ложки розпушувача, 85 г білих панірувальних сухарів.
- Крем: 4 яйця, 280г цукрової пудри, 250 мл кави, 300 г цукру, 50 мл коньяку.
Мак залити окропом, через годину відцідити на сито і тричі перемолоти. Жовтки збити з цукровою пудрою, а білки збити в піну. До збитих жовтків повільно додати мак, білкову піну, мед, панірувальні сухарі, змішані з розпушувачем. Додати кілька крапель ванільної есенції. Акуратно все перемішати і перекласти у змащену маслом форму для випікання, посипану сухарями. Випікати 40 хвилин при 180 градусах в духовці з увімкненою конвекцією.
Для крему яйця збити з цукром і кавою, заварити на паровій бані до загустіння, охолодити під плівкою до кімнатної температури. Збити м’яке масло, поступово додати заварений крем. Вкінці поступово влити коньяк.
Випечений і остиглий корж розрізати на 3 частини, перемазати кремом, змастити краї і верх. Посипати все шоколадною стружкою.
Радимо також інші рецепти макових тортів:
- Маковий торт з лимонним курдом: ароматний, яскравий і простий у приготуванні!
- Маковий торт. Цей рецепт вам сподобається!